Ekologie

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Ochrana životního prostředí a dlouhodobá udržitelnost jsou témata, kterými se zabýváme s čím dál větší vážností. Otázka, jak dále rozumně nakládat s produkty, které nevyhnutelně potřebujeme, ale jsou vyrobeny z plastu nebo nejsou zcela ekologické, je v případě péče o zuby velmi namístě. Každý z nás spotřebuje za rok čtyři zubní kartáčky a ti pilní i více. Mezizubních kartáčků připadne na rok asi čtyřicet a k tomu si připočtěme tuby zubních past.

Rozsah péče omezit nemůžeme. Dokonce by to bylo lepší naopak :) Řešením proto jsou nové materiály a technologie. Pojďme si v novinkách vytvořit přehled ať můžeme pro svět něco udělat :)

Je důležité připomenout, že snaha o ekologický přístup by měla jít ruku v ruce s pokrokem. Rady našich babiček sice mohou fungovat, ale pro jistý výsledek bez vedlejších účinků a nechtěných omylů se nyní vydáme ověřenou profesionální cestou J Na trhu je dostupný již relativně velký výběr dřevěných, nejčastěji bambusových kartáčků. Zkušenost Profimedu s tímto materiálem dosud není ideální. Nemá potřebné hygienické vlastnosti plastu a o kartáček je třeba velmi pečovat s ohledem na množení bakterií na porézním materiálu.

Velmi zajímavým směrem je využití recyklovaných materiálů, jak s ním přichází známá norská značka Jordan. Rukojeti kartáčků kolekce GREEN CLEAN se vyrábí z recyklovaného potravinového plastu. Ze stejného materiálu jsou i první hlavice elektrických kartáčků na světě. Obal je z recyklovaného papíru a materiálem pro vlákna je ricinový olej.

Progresivní cestou jde také švédský výrobce TePe, jedna z odborníky nejdoporučovanějších značek zubních a mezizubních kartáčků. Jejich nové materiály ze třtiny, ricinového nebo borovicového oleje snižují spotřebu ropy a při samotné výrobě sníží uhlíkovou stopu až o 80 % .TePe továrna je z velké části provozována díky  solární energií i v dalekém a chladném Švédsku.

Mezi výrobci zubních past se šíří dva velmi pozitivní trendy. Jedním je výroba tub a kartáčků z obnovitelných přírodních zdrojů. Druhým pak je využitím nejmodernějších poznatků biotechnologie k výrobě ekologické zubní kosmetiky. K absolutní světové špičce se v tomto směru řadí unikátní japonská značka Oralpeace.

Profimed, dává ekologii zelenou! :)

Produkty

Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Lucie Vokůrková
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny