Proaktivní péče o mužské zdraví – štýrská dýně a její blahodárný vliv na prostatu i sexuální život

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Prostata, malý orgán ve tvaru ořechu, hraje klíčovou roli v mužském reprodukčním systému. Může však být náchylná k různým problémům, zejména v souvislosti s postupujícím věkem a hormonálními změnami. Tyto potíže mohou být velmi nepříjemné a ovlivňovat kvalitu života, proto je vhodné jim předcházet. Jednou z cest je užívání doplňků stravy s obsahem účinných látek, které mají na prostatu příznivý vliv.

S přibývajícím věkem se mnoho mužů potýká s řadou problémů souvisejících s prostatou. „Jedním z nejčastějších je zvětšená prostata neboli benigní hyperplazie prostaty[1], která se typicky projevuje častým nucením na močení, slabým proudem moči a problémy s vyprazdňováním močového měchýře,“ vysvětluje MUDr. Michal Konštacký, Ph.D., MBA, a dodává: „Častý je také zánět prostaty, tzv. prostatitida, kdy se k problémům s močením přidává i bolest v oblasti pánve a při vyprazdňování.“ [2]

Tyto stavy pak značně ovlivňují celkovou kvalitu života mužů. Způsobují totiž nejen fyzické potíže, ale mohou je také omezovat při jejich každodenních aktivitách, vést k nespavosti a celkově tak přispívat k emočnímu nepohodlí. Mohou mít navíc vliv na sexuální aktivitu a problémy s erekcí, takže by je muži neměli ignorovat. „Jakékoli potíže s močením nebo bolest v této oblasti je vhodné konzultovat s lékařem, protože mohou být příznakem i závažnějších onemocnění, jako je například rakovina prostaty – nejčastější nádorové onemocnění u mužů v České republice[3],“ radí MUDr. Michal Konštacký, Ph.D., MBA.

Zdravý životní styl - zdravá prostata

Čím lze tedy přispět k dobré funkci prostaty? Stejně jako v případě prevence jiných zdravotních problémů i zde platí, že pomáhá pravidelná fyzická aktivita, vyvážená strava a optimální hmotnost, stejně jako vyhýbání se alkoholu a kouření. „Zdraví prostaty lze podpořit také zařazením některých potravin, které mají na její fungování pozitivní efekt.[4] Bylo prokázáno, že například selen, lykopen, některé vitaminy či fytosteroly[5] mají pozitivní vliv na mužské zdraví a prostatu a snižují riziko vzniku karcinomu,“ říká MUDr. Michal Konštacký, Ph.D., MBA.

Které potraviny by tedy neměly v jídelníčku mužů chybět? Velmi prospěšná jsou kupříkladu rajčata, ořechy nebo mořské ryby.[6] Patří sem ale také například dýňová semínka nebo dýňový olej. Vysokou koncentraci zdraví prospěšných látek pak najdeme v extraktu ze štýrské dýně olejné. Obsahuje fytosteroly, nenasycené mastné kyseliny, vitamin E, hořčík a selen, které dokážou snižovat záněty, regulovat hormony a zároveň chránit buňky před poškozením. Pravidelným užíváním tak lze podpořit správnou funkci prostaty a snížit riziko problémů, které přicházejí s věkem.[7]

Štýrská dýně v tabletách prostatě svědčí

Vysoce koncentrované látky ze semen štýrské dýně, zpracované speciálním procesem, jsou také dávkovány v tabletách Dr. Böhm® Dýně superplus, které nyní najdete i v nabídce Profimed. Jedná se o kvalitní inovativní přípravek navržený s ohledem na mužské zdraví. Kromě extraktu ze semen štýrské dýně obsahuje ještě ženšen, selen a lykopen pro celkovou vitalitu mužů. Jedna tableta denně tak poskytuje vysoce účinnou péči o prostatu a podporu sexuálního zdraví.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Lucie Vokůrková
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny