Isomalt
Isomalt patří do skupiny cukerných alkoholů a představuje jednu z používaných náhražek cukru. Obsahuje polovinu kalorií nežli běžný stolní cukr a je také zhruba o polovinu méně sladký. Má nižší vliv na hladinu glukózy v krvi, a proto je vhodný pro diabetiky. Oproti běžným cukrům také nepodporuje vznik zubního kazu. Jako u mnoha náhradních sladidel je při nadměrné konzumaci riziko zažívacích potíží, nadýmaní a průjmu. Využívá se jako sladidlo či protispékavá látka v cukrářství a pekařství, přidává se také napříkald do žvýkaček bez cukru.
Potřebujete poradit?
Napište našim odborníkůmMUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Lucie Vokůrková
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy